Başkan Büyükakın'ın konukları bu kez de Vanlılardı

Başkan Büyükakın, Kocaeli Van Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Turak ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti.

Kocaeli 11.07.2021 20:15:42 571 0
Başkan Büyükakın

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Van Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Turak ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti. Oluşturulan yeni federasyon nedeniyle Turak ve yönetimini tebrik eden Başkan Büyükakın, “Siz Vanlı kardeşlerime, şahsıma gerçekleştirdiğiniz nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte kentimizi daha güzel hizmet edebilmek için çalışmayı sürdüreceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızın, kentin dinamik yapısına katacağı enerjiyi yakından biliyorum. Kocaelilerin mutlu olması için hep birlikte ortak akılla hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

“YÜRÜYÜŞ YOLU ÇOK GÜZEL OLACAK”

Ulaşım projeleri başta olmak üzere kent genelindeki alt ve üstyapı hizmetleri hakkında konuklarına bilgi aktaran Başkan Büyükakın, “Halkımızın konforlu bir yaşam sürmesi için ulaşım projelerine ağırlık verdik. Metro ve tramvay projelerimizin yanında yol ile kavşak çalışmalarımıza da ağırlık veriyoruz. Artık dünyada kentler, ulaşım projeleriyle konuşuluyor. Kocaeli olarak bizler de geleceğe dönük adımlarımızı atarken ulaşımı çok önemli bir başlık olarak görüyoruz” ifadelerini sarf etti. Van İli ve İlçeleri Dernek Başkanı Garbi Göğerci, Körfez Vanlılar Dernek Başkanı Beşir Gün, Gölcük Vanlılar Dernek Başkanı Kenan Yıldız ve Van Çaldıran Dernek Başkanı Feyat Yıldız’ın da yer aldığı birliktelikte, İzmit Yürüyüş yolu projesinin de kente katacağı değerden bahsedildi. “Yürüyüş yolu çok güzel olacak” diyen Başkan Büyükakın, “Esnafımızı ve vatandaşımızı çok yormadan bu projemizi hayata geçireceğiz” açıklamasını yaptı.

 

TURAK, “VATANDAŞLARIMIZ SİZE GÜVENİYOR VE SİZİ SEVİYOR”

İzmit Kuruçeşme ve Şehir Hastanesi’ne gidecek tramvay projelerine de değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “Bu bölgemize gidecek vatandaşlarımızın yaşamı çok kolaylaşacak. Kaliteli bir ulaşım hayata geçmiş olacak. Tabi bunları hayata geçirirken, milletimizin ihtiyaçlarını tespit ediyor ve çözümler getiriyoruz. Kocaeli’ni yeni bir bakış açısıyla tasarlıyoruz. Bu tasarımı da halkımızın beklentilerine ve taleplerine göre dizayn ediyoruz” ifadelerini sarf etti. Dilovası Kömürcüler OSB’nin kalkacağını da vurguladığı görüşmede, Kocaeli Van Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Turak ise, “Tahir Başkanım, her daim halkın içindesiniz. Yaptığınız ve hayata geçireceğiniz projeler için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da size güveniyor ve sizi seviyor. Bizlerin ve tüm Kocaelilerin huzurla yaşayacağı bir kent için çalışıyorsunuz” dedi. Birliktelik görüş alışverişinin ardından sona erdi.


Salı 27.6 ° / 15.1 °
Çarşamba 27.2 ° / 17.6 °
Perşembe 22.4 ° / 12.4 °