CHP İlçe Başkanı Gökhan Orhan: Toplantıya davet edilmedik

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısına siyasi parti ve meclis üyeleri olarak davet edilmedik

Siyaset 16.12.2020 12:12:03 936 0
CHP İlçe Başkanı Gökhan Orhan: Toplantıya davet edilmedik

CHP İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada!

AKP iktidarının her zamanki rant politikaları ve taktiği nedeniyle Kasım ayına kadar KBB Meclisi’ndeki AKP’li meclis üyelerinin çok büyük kısmının dahi haberdar olmadığı kanaatini edindiğimiz Askeri Kışla alanı ile ilgili proje ,  Kasım ayı    KBB meclisine sunulması ile birlikte açığa çıkmaya başlamış ve o süreçten itibaren gerek ilçe yönetimimiz gerekse belediye meclis üyelerimiz tarafından takibe alınmıştır. KBB Meclisi'ne getirilen ve meclis tarafından İmar Komisyonu’na havale edilen projenin detaylarına bu komisyondaki üyemiz, aynı zamanda Karamürsel Belediye Meclisi Üyesi yol arkadaşımız Orhan Tanış marifetiyle ulaştık. Orhan Tanış konunun imar komisyonunda görüşülmesi ile birlikte  derhal KBB’deki üyelerimiz İbrahim Başçiftçi ve Gökhan Yamen’i de bilgilendirmiştir.


Projenin Gebze kamuoyunun tartışması istemiyle Orhan Tanış arkadaşımız tarafından şahsına ait sosyal medya sayfasından paylaşılması aynı zamanda ilçe örgütümüzün bir paylaşımıdır. İktidara, “Bu projeyi bu kadar süre niye sakladınız?” dahi diyemeyenlerin sanki kışlayı TOKİ’ye ve rant çevrelerine peşkeş çeken CHP imiş gibi, “Niye Karamürsel’den paylaşıldı?” tarzı sözüm ona eleştirilerinin iktidar kanadından gelenini siyasete bağlamak mümkün ancak iktidar kanadı dışından bu yönde yapılan eleştiriler üzücü olduğu kadar konunun  özünden uzaklaşılmasına vesile olacak nitelikte olması nedeniyle de , tartışmayı tam da iktidarın amacına hizmet eden bir sonuca götürecektir.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısına siyasi parti ve meclis üyeleri olarak davet edilmedik ancak toplantıyı sosyal medya üzerinden bizler de takip ettik. Öncelikle iki detaya dikkat çekmek isteriz. Sayın Başkan toplantıyı tek başına düzenlemiştir. “Katılımcı yönetim” anlayışı içinde olduğunu iddia eden Büyükgöz projeye dair bilgilendirmede dahi diğer siyasi partilerin ilçe başkanları, başta açıklama ile tavır koyanlar olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve partilileri dahil olmak üzere belediye meclis üyelerini dahi davet etmemiştir. Böylelikle, her zaman yaptığı gibi “yüzyüze sorular”dan kendisini korumuştur.


Öte yandan Gebze Belediyesi’ne ait sosyal mecralardan canlı yayınlanan basın toplantısının soru cevap bölümünde canlı yayın kesilmiştir. Başkan Büyükgöz; her bir sorusu aslında halkı temsil ve ifade eden gazeteci sorularını ve onlara verdiği yanıtları, neden halkımıza canlı yayında izletmemiştir?


Gerek Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gerekse bir gazeteye özel demeç veren AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya; Bakanlık tarafından hazırlanan, KBB Meclisi’ne pas edilen ve Gebze Belediye Meclisi’nin onayına dahi sunulmadan kabul ettirilmek istenen projenin bu detayını gayet normal bir durummuş gibi izah etmektedir. Sizin partinizde edindiğiniz “demokrasi” ve “katılımcılık” anlayışına göre bu gayet doğal olabilir. Topluma bunu gayet normal ve olağan bir şeymiş gibi empoze etmeye çalışmanızı da, partinizden sebep anlarız. Ama anlamak, kabullenmek değildir.


Gebze bu şekilde yönetilmeyi ve Gebzeli’ye rağmen üzerinde proje üretilmeyi “hak edecek” kadar sıradan bir ilçe değildir. Her ne kadar partimiz dahil olmak üzere adaylığa atanmışlardan oluşsa dahi meclisin tüm üyelerini meclise halk seçmiştir. Ve KBB Meclisi bir takım rant çevrelerinin iş güçlerinin onay makamı değildir, NOTERLİK değildir. AKP bu uygulaması ile her şeyden önce yüce meclise hakaret ve saygısızlık etmektedir. Demokrasi ve meclis, projeden önceliklidir. Kanunun bazı hükümlerinden yararlanarak Gebze ile ilgili bir projenin Gebze meclisinde görüşülmesine engel olmak yerinden yönetim ve demokrasiye aykırıdır. KBB Meclisi CHP Grubu 17 Aralık Perşembe günkü belediye meclisi toplantısında öncelikle Meclis’in onurunun ve demokrasinin ayaklar altına alınmaması için tavır alıp direnç gösterecektir.


AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya bir gazeteye verdiği demeçte yol arkadaşımız Orhan Tanış’ı “Basını bilgi sızdırmakla” itham etmiştir. Kişi; ‘her aynaya baktığında karşısında gördüğünü başkasında da var’ zannetmemelidir. Yol ve dava arkadaşımız Orhan Tanış aynı bizler gibi; legal bir partinin her tür çalışmasını aleni sürdüren ve tüm konulara halkı dahil etmeye çalışan bir seçilmiştir. Projeyi; kendi sosyal medyadaki sayfasından adıyla, sanıyla aleni paylaşmış, projenin detaylarına dair düşüncesini yazıp Gebze kamuoyunu da tartışmaya davet etmiştir. Aynı projeye dair ortalık kasıp kavrulurken ancak üçüncü gün, o da belediye başkanının basın toplantısından sonra konuşabilerek aktif siyaseti kumandalı olarak sürdürdüğünü gözlemlediğimiz iktidar partisi ilçe başkanını kınıyor, özre ve haddini bilmeye davet ediyoruz. Sizlerin projeye dair ne tür rant planınız varsa üzerini  CHP’lilere attığınız iftiralardan oluşturacağınız sanal kamuoyu ile örtbas çabanız, bu sefer halkımız tarafından inandırıcı bulunmamış, rağbet görmemiştir. Halkımıza; iktidar partisinin  iftira ve çamuruna oralı olmadığı için teşekkür ederiz.


Projenin detaylarına ve o detaylara dair neler düşündüğümüzü zaten ifade etmiştik.


CHP; Kocaeli’deki bütün örgütleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte 15 Mart 2018’de durduğu yerde ve tavırdadır.
O günkü meclis toplantısında dönemin KBB CHP Meclis Grubu özetle;
“CHP grubu olarak Gebze Bölgesinin tek ve önemli açık alanı olan bu askeri kışla alanının yapılaşmaya açılmasını uygun bulmuyoruz.
Bu alan tamamı bölgesel park ve rekreasyon alanı şeklinde planlanmasında kent geleceği için kamusal yarar görmekteyiz” demiştir.

Altına imza atarız ve bugüne de taşırız:

Askeri alan TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere hiçbir kamu kurumunun değil, halkın malıdır.

Hiçbir şekilde hiçbir amaçla halkın elinden alınamaz.

Bir süre önce Prof.Dr.Mikdat Kadıoğlu’nun yerel basınımızda da yer alan;

AKP iktidarının gerek genel gerekse yerel yöneticilerinin bir türlü göremediği küresel ısınmanın Gebze’deki varlığına dikkat çeker;

Gebze’ye yıllardır kar yağmadığını hatırlatır;

2003’te Avrupa ve Fransa’da küresel ısınmanın çok sayıda insanın ölümüne yol açtığını da hatırlatır

Projeyi, “Önce insan önce sağlık” diyerek de ret ederiz.

CHP Gebze İlçe Örgütü olarak

KBB Meclisi’nin tüm değerli üyelerini 17 Aralık’taki meclis toplantısında ret oyu kullanmaya davet ediyoruz.

Konunun sıkı takibindeyiz ve o toplantıda çıkacak karar olasılıkları üzerinden ne yapacağımıza dair plan ve eylem seçeneklerimiz, 17 Aralık’tan sonra önce kamuoyuna duyurup ardından uygulamaya hazır bir şekilde beklemektedir.

Gebzeliler bilmelidir ki CHP Gebze İlçe Örgütü meclis üyelerimiz ile birlikte Gebze ve Gebzeli için vardır.

Saygılarımızla

CHP Gebze İlçe Örgütü,
KBB ve Gebze Belediyeleri Meclis Üyeleri
Tüm yönetim kurulumuz ve üyelerimizi temsilen

Göktan ORHAN

İlçe Başkanı


Perşembe 25.1 ° / 12.3 °
Cuma 20.8 ° / 12 °
Cumartesi 22.2 ° / 12.5 °