Gebze yüzme havuzunun çatısı kaplanıyor

Gebze Cumhuriyet Mahallesinde inşa edilen spor kompleksindeki yüzme havuzunda çatı kaplama işlerine başlandı.

Cumhuriyet Mahallesi 7.01.2021 11:57:44 814 0
Gebze yüzme havuzunun çatısı kaplanıyor

Gebze yüzme havuzunun çatısı kaplanıyor

 

Gebze’ye yeni bir spor tesisi daha kazandıracak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yüzme havuzu çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle-okul tipi spor salonu ve kısa kulvar yüzme havuzundan oluşan olan spor kompleksi, yakın zamanda Gebze halkına hizmet verecek.

 

HUMMALI ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi,  yeni yeteneklerin keşfedilmesi için tüm ilçelere spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzları inşa ediyor. Gebze’ye her ikisinin de bulunduğu bir spor kompleksi inşa eden Büyükşehir, spor salonunun tüm imalatlarını bitirirken yüzme havuzundaki hummalı çalışma devam ediyor.

 

ÇATI ÇELİĞİ TAMAMLANDI, TRİBÜN İMALATINA BAŞLANDI

Çalışma dahilinde havuzun çelik imalatı tamamlandı ve çatı kaplamasına başlandı. Cephe kaplamalarının devam ettiği havuzda iç kısımda asma tavan, seramik işleri, kapı ve pencere doğrama montajları yapılıyor. Tribün imalatı yapılıyor ve yakında zamanda havuzun yalıtım ve seramik işlerine başlanacak. Ayrıca yapıdaki mekanik havalandırma ve elektrik tesisat işleri sürüyor.

 

6 KULVARLI YÜZME HAVUZU

Komplekste yer alacak eğitim amaçlı kısa kulvar yüzme havuzu bodrum, zemin ve bir kattan oluşacak. Bodrum katta teknik birimler, kondisyon salonu ve güreş, teakwando, judo, step, plates sporlarının yapılacağı iki adet çok amaçlı spor salonu bulunacak. Zemin katta 6 kulvarlı 1,5 metre deriliğinde havuz yapılıyor. Havuzdaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor.

 

İKİ HAVUZ OLACAK

Havuz 15,60 çarpı 25 metre ölçülerinde olacak. Bu katta bir de 2 kulvarlı 80 santimetre derinliğinde 15,60 çarpı 5,20 ölçülerinde çocuk havuzu bulunacak.  Yüzme havuzunun birinci katında da eğitim salonu, kafeterya ve 130 kişilik tribün yer alacak. Havuzun toplam inşat alanı 3 bin 96 metrekare olacak. Tesisin dışında 100 araçlık bir de otopark oluşturulacak.


Perşembe 25.1 ° / 12.3 °
Cuma 20.8 ° / 12 °
Cumartesi 22.2 ° / 12.5 °