Hürriyet Yavuz Selim Tapu Haberleri- 2 B haberleri

Hürriyet Mahallesi’nde tapu beklentisi süren vatandaş dün akşam Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 23 Nisan Caddesi üzerinde bir kez daha gönüllü hukukçuları Avukat Recep Dursun ile bir araya geldi.

Beylikbağı Mahallesi 31.10.2020 18:01:54 1639 0
Hürriyet Yavuz Selim Tapu Haberleri- 2 B haberleri

Hürriyet Mahallesi’nde tapu beklentisi süren vatandaş dün akşam Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 23 Nisan Caddesi üzerinde bir kez daha gönüllü hukukçuları Avukat Recep Dursun ile bir araya geldi. İki dönem CHP Gebze İlçe Başkanlığı yapıp 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı / CHP Gebze Belediye Başkan adayı olan Dursun yedi yıldır Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu zemininde mahalleliye gönüllü danışmanlık yapmayı ve platform sözcülüğünü sürdürüyor.

Toplantıya Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanvekili Mustafa Cebeci ev sahipliği yaptı. Gebze Belediye Meclisi CHP Üyesi Erhan Bölük ve  Yavuz Selim Mahallesi Güzelleştirme Derneği eski Başkanı Osman Karaman’ın katıldığı toplantıda Dursun’a toplantı boyunca CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Rasim Ababay eşlik etti. Karaman zaman zaman konuya dair fikir belirtirken Bölük’e söz hakkı verildi. Ababay ise toplantıyı sessizce izledi.

Recep Dursun toplantıda yaptığı bilgilendirme konuşmasının ortalarında Gebze Belediyesi’nin taşınmazlarına ait satışlarda imzalattığı, ancak iki mahalle için özel maddeler eklendiği sağlanan sözleşmeyi çıkarttı. Dursun, Gebze Belediyesi’nden edinilemeyen veya edinilemeyecek olan sözleşmeyi peşin ödemeyle tapu edinen Hıdır Uzunbıyık’tan edindiğini belirtip toplantıyı da izleyen mahalle sakinlerinden Uzunbıyık’a teşekkür etti. Dursun vakaya dair şunları kaydetti:

“Tapu edinenler belediye başkanının ıslak imzasının yer aldığı bir sözleşmeye imza atıyor. Belediyeden kaynaklı bütün olumsuzluklar sizin sırtınıza yükleniyor. Peşin ödeme yapıp tapuyu alsan dahi bu sözleşmeyi imzalatıyor. Belediye başkanı mağduriyetinizi giderecek planlar yapacağı yerine sizlerin ve çocuklarınızın geleceğinizi etkileyecek, daha büyük mağduriyetler ekleyecek planlar yapmış. Mağduriyet planı, iradenizi esir alma planı yapmış. Bölmek, parçalamak suretiyle gücünüzü bölmek; gelecekte yapmayı düşündüğü rant planlarını hayata geçirmek için sizden muvaffaka name alıyor. Yani şehir plancısı belediye başkanı, sizin kuyunuzu kazıyor. Adnan Köşker’in yapamadığını sinsi bir planla hayata geçirmek istiyor.

Bugüne kadar bu sözleşmeyi bana getiren olmadı. Belediye zaten istesen de bu evrakları vermiyor. Bana bu sözleşmeyi getiren Hıdır Uzunbıyık’a çok teşekkür ediyorum. Kavga, gürültü, tartışmayla bu sözleşmeyi (T.C Gebze Belediye Başkanlığı – Belediye Taşınmazlarına Ait Satış Sözleşmesi) almış. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün de ıslak imzası var. Sözleşme ne diyor:

Madde5: Uygulanacak Hükümler/5.3: “Satışı yapılan parsel üzerinde bulunan enkaz ve işgallerin kaldırılması alıcıya aittir. Satıcının bu hususta hiçbir sorumluluğu yoktur.

Bunu niye söylüyor: Belediye diyor ki, ‘Ben sana kadastral parsel sattım (Kadastral parselde hisse veriyor) İleride benim yapacağım planlamada senin yerin kamu alanlarına, yola, yeşil alana, otoparka, kamu hizmet alanlarına ve donatı alanına kalırsa, sana 18 ay süre veriyorum. Bu binayı bedelsiz olarak kendin yıkacaksın. Benden hiçbir bedel isteyemezsin. Yıkarsam da yıkım bedelini senden alırım diyor.

Madde5: Uygulanacak Hükümler/5.18: “Kamusal alanda yapısı bulunan alıcı; imar uygulaması sonucu tahsis edilen parselde inşaat ruhsatı alındıktan en geç 18 ay içerisinde bu yapıyı kamulaştırma ve/veya enkaz bedeli talep etmeden yıkmak zorundadır. Mevcut yapıyı yıkmaması durumunda, yıkım ücretinin alıcıdan tahsil edilmesi kaydıyla idare tarafından yıkılmasını kabul eder.”

Yani diyor ki; ‘Yapılacak olan planlamada vatandaşların yerinin yarısı zaten kamu alanlarında kalacak.”

İleride ada bazlı yapacağı uygulamaya dair sizden muvaffakat name alıyor.

Madde5: Uygulanacak Hükümler/5.13: “Alıcı; satışı yapılan kadastral parselin imar uygulaması ile kanun gereği kesintileri yapıldıktan sonra kalan miktarın hisseli olarak imar adasında tahsis edilmesini kabul eder. ”

Ne diyor: ‘Ben ada bazlı imar uygulaması yapacağım. İstediğim yerden sana vereceğim. İlla senin bulunduğun yerden vermek zorunda değilim. Sen de bunu peşinen kabul ediyor, binanı yıkmayı taahhüt ediyorsun.’

Madde5: Uygulanacak Hükümler/5.14: “Alıcı; satışı yapılan kadastro parselinden imar uygulaması ile kanun gereği yapılan kesintiler karşılığında hiçbir hak talebinde bulunamaz ve ödeyeceği miktardan düşülmesini talep edemez. ”

Diyor ki; ‘Gelecekte ben bunun yüzde 40’ını keserim, bu düzenleme ortaklık payıdır. Yetmedi, yüzde 5 KOT payı keserim. Bunlarla ilgili benden bedel isteyemezsin.’

Bu; bugüne kadar verdiğimiz bütün mücadeleler ‘çöp’ demektir. Hani diyordu ya, ‘Siz hak sahibisiniz’ diye.. Değil: ‘Siz benim müşterimsiniz.’ Benim şartlarıma, planıma, projeme uymak durumundasınız.’           Bu sözleşmede aslında mahkûmiyet sözleşmesidir, peşin rıza sözleşmesidir.’

Adnan Köşker’in yapmak istediği; 2018’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kabul ettiği 1/25000’lik ölçekli nazım imar planı değişikliği 1/1000 uygulama planlarını şu anda hayata geçirmesi için muvaffakat bu. Adnan Köşker’in; Bakanlar’ın ve Başbakan’ın dahi sizden alamadığı muvaffakatı Zinnur Büyükgöz çok güzel bir planla ve ‘tapu veriyorum’ hikâyesi ile sizden peşinen alıyor. Bu muvaaffakat teslimiyettir.

Şeytan ayrıntıda gizlidir’ derler ya, ayrıntı bu.

Plan aslında bitmiş ve hazır durumda. Ama sizlerden, çoğunluğunuzdan bu belgeleri toplayıncaya kadar bu planı hayata geçirmeyecek.

‘Hem bedelini ödedim, hem evim yıkılacak. Hem de yıkım bedeli ödeyeceğim. Hani mağduriyetim giderilecekti, beni daha çok mağdur ettin’ dediğiniz zaman şunu söyleyecek: “İmzaladınız belgeyi. Sizden aldığım yetkiyle bu planlar yapılacak.’

Açık ve net söylüyorum. Bütün komşularınıza söylüyorum. İmza attığınız sözleşmede beşinci maddenin 3’ncü bendi; 13’ncü, 14’ncü, 16’ncı ve 18’nci bentleri tamamiyle buranın teslim maddesidir.

Madde5: Uygulanacak Hükümler/5.16: “Satışı yapılan kadastral parselde imar uygulaması tamamlanıncaya kadar yapı yapılamayacağını alıcı kabul eder. ”

Belgeyi imzalamaya mecbur olduğunuzu söyleyecekler. Belgeyi imzalamaya mecbursunuz ama böyle hükümlere gerek yok. Sözleşmeye şerh düşebilirsiniz. ‘Beşinci maddedeki ilgili fıkraları kabul etmiyorum… Beşinci maddedeki hiçbir hükmü kabul etmiyorum’ diye şerh düşebilirsiniz.

Zinnur Büyükgöz belediye başkanıdır. Aynı Adnan Köşker gibi kendisine verilen emir ve talimatlar var. Ada bazlı uygulama ile iki mahallede vatandaşların göçüne ve mağduriyetine sebep olacaktır.”


Perşembe 25.1 ° / 12.3 °
Cuma 20.8 ° / 12 °
Cumartesi 22.2 ° / 12.5 °