Şayir, Meclis toplantısı'nda konuştu; Eserlerimiz bir bir hayata geçiyor!

Dilovası Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti.

DİLOVASI 7.07.2021 17:17:10 567 0
Şayir, Meclis toplantısı

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Temmuz ayı olağan meclis toplantısı bir önceki ayın tutanaklarının okunarak kabul edilmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in gündeme dair konuşması ile başladı. Başkan Şayir, gündemi değerlendirdiği ve çalışmalar hakkında bilgi verdiği konuşmasında “Dilovası Belediyesi olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye, hizmetlerimizi tek tek hayata geçirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay yine ilçemiz açısında oldukça verimli geçti. 

Bünyesinde bulundurduğu; doğa okulu ile İlçemize değer katacak GEBKİM Anaokulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Okulumuzun hizmete girmesine katkı sunan GEBKİM Başkanına, yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. 

PROJELER HAYAT BULUYOR 

Tavşancıl Mahallemiz’de yapımına başlanan Yarı Olimpik Havuzumuzun temelini attık. İnşallah seneye çocuklarımız bu muhteşem tesiste yüzmeye başlayacaklar diye konuşan Başkan Şayir sözlerine şöyle devam etti; 

“Tepecik Mesire alanımız bitme aşamasında… Kısa bir süre sonra hep birlikte açılışını yapacağız.  

-Millet Bahçemizin ihalesi yapıldı. İnşallah devir teslim töreni Temmuz ayında yapılacak ve inşaatı başlayacak. İçerisinde birçok sosyal donatı alanı yer alacak olan Millet Bahçemizin bitimi ile ilçemiz ‘Yükselen Şehir’ olma yolunda büyük bir adım daha atmış olacak. Millet Bahçemizin ilçemize kazandırılması için büyük emek harcayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve ekibine ayrıca Büyükşehir Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  

-Yine Cumhuriyet Mahallemiz’de yapımına başlanan Kapalı Semt Pazarımız için ilk kazma vuruldu. Hafriyatı alınıyor. İnşallah seneye hizmete alacağız. 

235 MİLYONLUK YATIRIM 

Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemize yapılan ve yapılmaya başlanan projelerin toplam maliyeti 235 Milyonu buldu. Bu yatırımlar seçim beyannamemizde her fırsatta dile getirdiğimiz ‘üçlü olsun, güçlü olsun’ sözümüzün eserleridir. Bakanlıklarımız’ın, Büyükşehir Belediyemiz’in ve Dilovası Belediyemiz’in katkıları ile yapılmaktadır. İnşallah beş yıl sonunda bir çok projemiz hayat bulacak ve bu rakam daha da yükselecektir.  

 

ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Ayrıca ilçemizde internet konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için TELEKOM, şehir merkezinde yer alan yüksek gerilim hatlarının yer altına alınması için SEDAŞ’ta çalışmalarını sürdürmektedir. Yine zaman zaman yoğun şekilde yağan yağmur nedeniyle sıkıntı yaşatan cadde ve sokaklarımızın sorunlarının çözümü için Büyükşehir belediyemiz alt yapı çalışmalarına başladı. Alt yapının ardından kentimizi güzelleştirecek üst yapı çalışmalarımızda yapılacaktır”. 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ  

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçen Başkan Şayir, gündemde yer alan ilk üç maddenin komisyondan geldiği şekilde onaylanırken, kamulaştırma maddeleri imar komisyonuna havale edildi. Gündemde yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile sokak hayvanları konusunda iş birliği oy çokluğu kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının Ağustos ayının ilk haftası yapılması kararlaştırışarak meclis toplantısı sona erdi. 

 

Perşembe 22.4 ° / 12.4 °
Cuma 19.2 ° / 11.5 °
Cumartesi 16 ° / 8.2 °