İstanbul Milletvekili Hasan TURAN, GİRİB 'de kahvaltı programında hemşerileriyle buluştu

Giresunlu İş Adamı ve Bürokratlar Derneği Kocaeli Şubesinde, İstanbul Milletvekili Giresun ’lu Sayın Hasan TURAN kahvaltı programına katıldı

Gebze 21.01.2023 17:42:00 302 0
İstanbul Milletvekili Hasan TURAN,  GİRİB

Giresunlu İş Adamı ve Bürokratlar Derneği Genel  Başkanı Kemal TOKMAK bey ‘in öncülüğünde 20.01.2023 Cuma günü saat : 10:30 da GİRİB derneğinin Kocaeli Şubesinde, İstanbul Milletvekili Giresun ’lu Sayın Hasan TURAN ‘ın katılımıyla kahvaltı programı düzenlendi. Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar ÇAKMAK, Gebze Belediye Başkanı Zinnur BÜYÜKGÖZ, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep KAYA, AK Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı Habibe YILDIRIM ÇIRAK,  Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin KILIÇ, Giresun Federasyon Başkanı Mehmet ELMAS, Giresun Topluluğu Başkanı Hatem SOYSAL,  STK Başkanları, Mahalle Muhtarları ve Basın Mensubları katılım sağladı. 

Kahvaltının ardından GİRİB Genel başkanı Başkanı Kemal TOKMAK, söz aldı. Tokmak sözlerinde şunları kaydetti  “  Kıymetli Vekilim, Türkiye Büyük Millet Meclisi Amirim,  Büyük Şehir Belediyesinin Başkan Vekilim kıymetli hemşerim, Gebze Belediyesi Başkan, İktidar Partisinin kıymetli ilçe başkanı ve benimde uzun yıllar yol yürüdüğüm değerli Recep Bey kardeşim, Fedarasyon Başkanım, Dernekler Topluluğu Başkanım, İktidar Partisinin kadın kolları başkanı, dolayısıyla bur da iktidar partisinden bir vekilimizi kendi öz evladımızı misafir ettiğimiz için, bu program aslında kendine münhasır gelişti. Tabi biz yaptığımız işlerde kamuoyuna açık olmayan hiç bir işi yapmıyoruz. Hemşerilerimizin adına yaptığımız işlerde de hemşerilerimize hep kamuoyunun önünde işler yapıyoruz. Onların adına çünkü STK başkanlığı yapıyoruz. En üst seviyede de bu noktada gayret sarf ediyoruz.

 Tabi ki GİRİB ‘i bur da ki hemşerilerime anlatmaya gerek yok, Ankara ‘da vekilim geçen sene iftarımıza katıldı, ona da anlatmayacağım. Çünkü Genel Merkezimizi Ankara’ya götürdük. Türkiye çapında  Giresun nüfusunun çoğunluk olduğu 8 ilde, şubeleşme noktasında 3 ‘ünü tamamladık. Ankara’da geçen haftada kendi Genel Merkezimizde ilk etkinliğimizi yaptık. Geçen yıl sayın vekilimin katıldığı, gerçekten de çok üst seviyede kabul ettiğimiz bir iftar yapmıştık. 

RAMAZAN AYININ 28. GÜNÜNDE İFTARDA BULUŞACAĞIZ

Bu senede biraz önce vekilime söyledim geçen sene biz Ankara’ya gitmeden katılım sayısı 300’e yakındı, 500 civarında sınırlı, ayın 28 ‘de  Ramazan ayının 28 de plaka uygun olsun dedik, Ankara’da da çok güzel bir iftarımız olacak, orda da vekilimden şimdi sözünü aldık. O noktada da katılım sağlayacaklar. Bu programa emeği geçen katkı sağlayan, vekilimin buradaki teşkilat çalışmaları çerçevesinde yapıldığını özellikle bilinmesini isterim. Bu arada da Giresun evladını bölgemize getirdiği için kıymetli ilçe başkanıma da teşekkür ederim. Bizde dedik ki madem vekilimiz teşkilat çalışmaları çerçevesinde şehrimize gelecek, bizde GİRİB olarak bir kahvaltı düzenleyelim ve misafir edelim, hemşerileriyle buluşsun hasbihal gidersin, dolayısıyla çok da güzel olduğunu görüyorum. Hem kendisine hem de emeği geçen kıymetli kardeşlerime teşekkür ederim. Önümde Cuma var ben  her alanda bütün etkinliklerde aslında  uzun uzun bu çalışmaları anlatıyorum, ama bugün bur da kıymetli büyüğümüz var, herhalde muhtemelen  hem Giresun ‘luların dernekçiliğinden gelmiş, Giresun ’luların bağrından kopmuş, çok ciddi bizim adımızda emek veren, bu alanı da layıkıyla dolduran bir büyüğümüz olarak, kıymetli vekilime fırsat zaman kullanma açısından ben tasarruf ediyorum. Kıymetli misafirlerim, değerli vekilim, değerli hemşerilerim, muhtarlarım, federasyon başkanım, dernek başkanlarım, iş adamları, dolayısıyla bu ekosistem içerisinde müthiş bir saygınlıkla bizle yol yürüdüğünüz için, çağırdığımız her etkinliğe katıldığınız için, hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerle bilhassa gurur duyuyorum. İnşaallah bunun ulusal bazda olanını Ankara’da yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. 

GİRİB 5 YIL SONRA ÜLKE ÇAPINDA ULUSAL STK OLACAK

Günün sonunda 5 yıl hedef koyduk. 5 yıl sonra GİRİB ülke çapında bir STK olacak, bunun hayali kurmadan, altını doldurmadan orası mümkün değil. Şuna inanarak söylüyorum, 7,5 yıl önce GİRİB ‘i  bu bölgemizde kurduğumuz da Giresunluların 23 derneği vardı, bugün 50 ‘ye yakın derneği var bu bölgede, federasyonlar birliği var, ilçe, il dernekleri var,  bölgedeki 4 ilçede, sayısız köy derneği var, bunun içinde de bir tane GİRİB ’imiz var. Ben bilhassa o bölge derneklerine, gelenek görenek derneklerine çok teşekkür ediyorum. Bize müthiş bir destek verdiler, müthiş desteklediler, ve neticesi itibariyle Giresun ’lulara Türkiye çapında saygın bir STK oluşturma fırsatı verdiler. Bizde bunu iyi değerlendirelim, birlikte bu noktada bundan sonra Ankara’daki çalışmalarımıza devam edelim, en azından orda ki hemşerilerimi bize yönlendirin ziyaret edelim.

HER GİRESUNLU HEMŞERİMİZLE BİR BAĞLANTIMIZ VAR

 Aslında Giresunlu her yerde Giresunlu. Bursa ‘ya gidiyorum soy isim söylüyorum, falan köyden mi diyor, falan ilçeden mi, dolayısıyla bur da ki Giresunlu Ankara da mutlaka bir bağlantısı var. Ben bir süre sonra yani muhtemelen bir iki ay kadar sonra bur da ki görevimi bırakacağım. Buraya bir şube başkanı atayacağız. Şube başkanları bizim Genel Merkez Yönetim Kurulunun oluruyla atanıyor, temsilci sıfatıyla görev yapıyor. Ama biz kamuoyunda şube başkanı olarak lansediyoruz. İnşallah önümüzde dönemlerde bu çalışmalarımızda devam edecek. Ben çok teşekkür ediyorum, şeref verdiniz, ayaklarınıza sağlık afiyet olsun, sayın vekilim sizinle gurur duyuyoruz, bunun bilinmesini özellikle istiyorum. Saygılarımı sunuyorum. Afiyet olsun. “ Dedi.

HABER - MEDİNE PEKTAŞ

 


Perşembe 21.5 ° / 11.8 °
Cuma 16 ° / 12 °
Cumartesi 13.9 ° / 10.6 °