Kocaeli Giresun Yağlıdere Derneği'nde Birlik ve Beraberlik Çoşkusu

Yağlıdere Derneği geçtiğimiz günlerde düzenlediği kahvaltının akabinde birlik ve beraberlik çağrısını tazeledi

Beylikbağı Mahallesi 20.01.2023 09:07:00 614 0
Kocaeli Giresun Yağlıdere Derneği

 

Kocaeli Giresun Yağlıdere Derneği Yönetimi ve çevre köy dernekleri kahvaltıda bir araya geldi.

Kocaeli Giresun Yağlıdere Derneği tanışmak ve kaynaşmak amaçlı ilk kahvaltısını çevre köy dernek başkanlarına verdi. Dernek başkanlarının ve misafirlerinde katılımıyla güzel, sıcak bir ortamda keyifli sohbetler eşliğinde kahvaltı yapıldı. 

 

 

Kahvaltı sonrasında,  yönetim ve davetliler Şehit Süleyman Kul toplantı salonuna geçerek yönetimin tanıtımı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan Vekili, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çevre köy dernek başkanlarının konuşmalarıyla program devam etti.

 

 

SELAMİ EDE’DEN DERNEK BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Yönetim Kurulu Başkanı  Selami Ede, yönetime ve çevre köy dernek başkanlarına “ bu sabahı bize ayırdığınız için teşekkür ederim “ dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti. “ Yağlıdere’ye Giresun’a gönül vermek herkese nasip olmaz, bizler  bugün 8 ayımızı aldı yol alalı, çok zaman olmadı ama birşeylerin yolunu çizmeye başladık. Emin adımlarla yürümeye çalışıyoruz, öncelikle katılım sağlayan arkadaşlarıma tekrar çok teşekkür ediyorum. Yağlıdere derneğinin kurulması sizlere yük değil, bir nefes olması lazım. Arkadaşlarımızla bazı sıkıntılarımız olmuştur, herkesten burda olup olmayan, yönetim kurulundaki arkadaşlarıma , dışarda kalan Yağlıdere’lilerimize, yürümekte olduğumuz arkadaşlarımla beraber, anca beraber kanca beraber iyi işler yapmaya çalışacağız. Burasını çok yönlü olarak kullanım sağlamak istiyoruz. Bulunmuş olduğumuz toplantı salonunun adını Şehit Süleyman Kul Toplantı Salonu olarak verdik, çok yönlü olarak bir toplantı salonumuz daha var, bu salonuda Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Çevre Köy Dernek Başkanlarına ait toplantı salonu olarak kullanacağız. Üst katımızı lokal olarak ve kongrelerinizde kullanmak amaçlı çalışma yaptık. Bugün Umutbükü derneğinin toplantısına lokalimizi açtık. Lokali olmayan çevre köy derneklerimizde toplantılarını lokalimizde gerçekleştirebilirler. Yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızı  iş adamlarımızdan, dernek başkanlarımızdan seçtik. Dışarda bıraktığımız arkadaşlar olabilir, bizlere kırılmasın üzülmesin. Bugün biz oluruz, yarın siz olursunuz, bizlere kırılmış arkadaşlarımız varsa da kendilerinden özür dileriz. Sizleride bu arada aramızda görmek istiyoruz. Sizlerden birkaç isteklerimiz olacak, dernek yönetimi olarak, her ay bir dernek başkanımızı dernek toplantısında aramızda görmek istiyoruz, sizlerle birlikte hareket etmek istiyoruz. Her hafta Salı günü 19:30 – 20:30 arası rutin toplantımız oluyor, bundan sonrada toplantılarımızı görsel olarakda paylaşım yapacağız. Köylerimizdeki gezilecek tarihi yerlerin resimlerini istiyoruz. Sizlerden derneğimize katılım sağlamanızı üye olmanızı istiyoruz. Gerek esnaflarımızın isimlerini, işyerlerini bize bildirmenizi, okullarınızı, öğrencilerinizi burslarınızı, gerek hangi okulda okuduklarını bizlere bilgi vermenizi istiyoruz. Köy, köy, mahalle, mahalle sizlerden destek istiyoruz. Öğrencilerimize, hastalarımıza burdan da destek istiyoruz. Bilgilerini almak istiyoruz. Sizlerden el ayak olarak öncülük istiyoruz. Geniş çaplı hareket etmek istiyoruz. Gerek Kadın Kollarımızın, gerek Gençlik Kollarımızın kurulumuyla projeleri var. Kendileri projelerini sunacaklar. Bugün buralara geldiğiniz için, bizleri yalnız bırakmadığınız için, fazla tutmak istemiyorum, çok dernek başkanlarımızda söz alacak arkadaşlar var, sizleri aramızda görmek isteriz, gördüğümüzden çok memnun kaldık. Hepinize sağolun teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

KADIN KOLLARI ÇEVRE KÖY DERNEK BAŞKANLARINDAN ÖNCÜLÜK ETMELERİNİ İSTEDİ.

Gebze Basın Yayın Reklam ve Organizasyon Ltd. Şti bünyesinde Gebzeninsesi.com, Kobisanayigazetesi.com, Yağlıderehaber.com ve Beylikbağıhaber.com ‘un Sorumlu Yazı İşleri Müdürü aynı zamanda Kocaeli Giresun Yağlıdere Derneğinin Muhasibi  ve Kadın Kolları Başkanı Medine Can Pektaş, Kahvaltı programına katılan Değerli Hazirunu selamladıktan sonra, Kadın Kollarının projelerini aktardı. Medine Can Pektaş  sözlerine şöyle devam etti. “ Dünya üzerinde birden fazla din, birçok dil ve ırk vardır. Dinleri, dilleri ve renkleri  ne olursa olsun hepimizin ortak yönü, ortak değerimiz çocuklarımızdır. Canımız, geleceğimiz olan çocuklarımızın gerek fiziksel, gerek ruhsal olarak gelişmesinin mimarı annelerdir. Annelik gibi kutsal bir görev verilmiştir kadınlarımıza. Devleti oluşturan toplum, toplumu oluşturan aile, aileyi oluşturan kadındır. Bilinçli bir toplum için kadınlarımıza, kültürel eğitimler, seminerler ve motivasyonları için geziler düzenlemeliyiz.” Daha sonra Çevre Köy Dernek Başkanlarından ricada bulundu. “ Burada siz değerli başkanlarımızdan ricamız, eşlerinizi kızlarınızı ve çevrenizdeki Yağlıdere’li hanımların bizlere ulaşması konusunda öncülük etmenizdir. İster kendi bünyenizde Kadın Kolları kurun, yada her dernekten 3 bayanı bize yönlendirmeniz. Böylelikle kadınlarımız aracılığıyla daha fazla haneye ulaşmış oluruz. Bu konuda sizlere olan güvencimiz tamdır.  Gerekirse taşın altına elimizi değil, kolumuzu koymamız gerekebilir” dedi.

 

 

DERNEĞİN TEMEL TAŞI GENÇLERDİR.

Spor Malzemeleri Satış Mağazası Dijital Formam’ın sahibi ve Gençlik Kolları Başkanı Engin Güngör Yönetim başkanlarını, hanımları ve çevre köy dernek başkanları, muhtarları ve misafirleri selamlamasının ardından, sözlerine devam etti. “ Yeni bir oluşum olduğumuz için öncelikle dernek başkanlarımızdan, derneğimize bizimle mücade edecek, genç arkadaşların katılmasını istiyoruz. Bize verebilecekleri birkaç isim, sayı çok önemli değil, bizim burda gençler olarak, Yağlıdereli olarak, farklı şeyler yapacağımızı biliyorum. Bu enerji var, kendimde var ama bu enerjiyi toplamak için, genç arkadaşlarla burda, farklı bir dernek potansiyeline kavuşturmak istiyoruz burayı. Şuan yapacağımız birçok proje var ama, bunları yapmak için belli bir genç arkadaşlarla yola çıkarsak, bir çok projemiz var ama zamana ihtiyacımız var. Birincisi şuan bir turnuva düzenlemek istiyoruz. Bu çevrede daha önce Yağlıdere’nin yapmadığı, dernek ile beraber halı saha turnuvası yapmak istiyoruz, Nisan ayı gibi. Zaten Nisan ayıda bizim Topal Osman Ağamızın 100.  ölüm yıl dönümü olduğu için, onun ismini vermek istiyoruz, tabi karar almadım ama bununla ilgili bi çalışmamız var, derneklerimiz burda bi katılım yaparsa, turnuvaya katılmak isteyen muhakkak olcaktır. Dernek olmasına gerek yok, her köy katılabilir, şuanki projemiz bu kadar, tabiki yeni oluşum olduğu için, bunların devamı gelecek muhakkak. Bunların yenmesi içinde tabiki tüm derneklerin bize katkı vermesini istiyoruz. Şuan söyleyeceklerim bu kadar, şuan bu kadar ama, bundan sonraki süreçte birçok proje ile sadece futbol değil, birçok sosyal, etkinlik olsun burda kütüphanemiz olsun, santraç olsun, birçok projemiz olcak ama bunlar için şuan erken, arkadaşlarla beraber inşaallah bu süreci yürüteceğiz. Sadece kendim değil, iyi bir kadro kurarsak,  derneğin temel taşı gençlerdir. Bunu sağlarsak, inşallah Yağlıdere’mizi ileriye götüreceğiz” dedi.

 

 

KADINLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMADIĞIMIZ SÜRECE TOPLUMUN İLERİ GİTME ŞANSI YOK

Dost Ambalaj işletmecisi, eğitim ve nakliye alanlarında faaliyet gösteren, Giresun İş Adamları ve Bürokratlar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, Kocaeli Giresun Yağlıdere Derneği Başkan Vekili, Mustafa Karagöz söz alarak şunları ifade etti. “ 2013 yıllarında Yağlıdere Derneğini kurmak için toplantı yaptık ama o zaman, nasip olmadı bugüneymiş. Yağlıdere Derneğini kurduk tabelasını astık ama sadece Yağlıdere Derneğinde yönetim kurulundaki  arkadaşların bu işi yürütme şansı yok. Bugün arkadaşlarla, dernek başkanı arkadaşlar yapmış olduğumuz toplantının amacıda budur. Eğer diğer Köy Dernek Başkanları bizim yanımızda olmazsa, biz sadece tabela derneği olarak kalırız. Diğer derneklerin halini görüyoruz. Yıllarını vermiş dernekler var 20-25 yıllık derneklerimiz var bugünkü geldiği noktayı görüyoruz. Bunların durumuna düşmemek için, Yağlıdere tabelasına sahip çıkalım, gerçekten de özveri ile çalışalım. Burası ne kadar ileri giderse bizim için o kadar önemlidir. Gerçekten arkadaşlar özveri ile çalışıyor, bugün Kadın Kolları bulunan dernek, Gençlik Kolları, kadınlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmadığımız sürece toplumun ileri gitme şansı yok. Ben anaokulu işletmeciliğide yapıyorum ayrıyeten, kendi okulumda kendi servisçiliğimide yaptım, 100 tane veli ile tanışıyorsam, 90 tanesinin belkide ailesi ayrı. 70 tane çocuğun belki de bugün otizmli tanısı konmuş. Bunu sağlıkçı arkadaşım daha iyi bilir. Bunun Gebze ve Çayırova bölgesinde yapıyorum, çok iç acıtıcı bi durum. Bunun için sahip çıkalım. Sizden isteğim Yağlıdere’nin diğer dernek başkanlarıda bizim eğitimden alanında, hastasından, düşkününden, herkonusunda bizimle irtibata geçerse, biz çatı dernek olarak bakınız, üst dernek demiyorum, çatı dernek olarak hep beraber olursak bu işi başarırız. Eğer siz bizi kabullenmezseniz, bizde diğer dernekler gibi tabela derneği olarak kalırız. Bunu İstanbul ‘daki Yağlıdere’liler nasıl bir dernekçilik yapıyor görüyoruz, duyuyoruz, kendimiz katılamasakda bile, özellikle bu işin duayeni, Halil Kütük beyefendi bugün toplumda biraz sitemkar paylaşımlar yapıyor ama gerçekten de Yağlıdere’liler adına değerli bir büyüktür. Bunuda gerekirse bir toplantımızda veyahutta bi konferansımızda ne yapmamız lazım alıp dernekçiliğin nerden nereye geldiğini bizlere eğitim vermesi lazım ve e şunu da Yönetim Kurulu toplantısında söylemiştim, biz önce kendi Yönetim Kurulumuzdaki toplantıda nasıl birbirimize saygı gösteriyorsak, diğer Yağlıdere’lilerde bize o kadar saygı gösterir. Onun için Yönetim Kurulu toplantılarımızda mutlaka ve mutlaka, boşta olan arkadaşlarımız, durumu müsayit olan arkadaşlarımız, katılsın. Bi eksiğimiz kusurumuz varsa bizi mutlaka uyarsınlar. Biz eğer birimizin eksiğini, birbirimize söyleyemezsek, burda başarılı olma şansımız yok. Şimdi bir toplantı yaparken önce kendi değerimize saygı göstermeliyiz. Bundan, Giresunlular Dernek Başkanlığı Yönetimi’nde idim, şuanki Hatem Soysal Başkan’ın yönetimindeydim üç dönem önce, yine hala yönetimdeyiz ama sadece kağıt üzerinde. Bi tane arkadaşımız çıktı şunu söyledi. Biz Giresun’lu olarak kendi düğünümüzde olsa, bi tane yabancıyı getiriyoruz, en ön tarafa oturtuyoruz, ona saygı gösteriyoruz ama kendi değerimize hoş geldin dahi demiyoruz. Bu gerçekten çok büyük acı. Biz kendi değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Kendi değerlerimize sahip çıkmadığımız zaman, bizim toplumumuzun bi yere gitme şansı yok. Şimdi sizlerin karşısında, hepimiz dernekçiyiz burda, ama arkadaşların karşısında heyecanlanıyoruz. Gerçekten Yağlıdere toplumunun, Yağlıdere Derneği’nin bir seviyeye gelmesi için, 26 Dernek sanırım, bu dernekler hepsiyle beraber bir araya geleceğine inanıyorum ve buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Konuşmacıların konuşmaları tamamlamalarının ardından hep birlikte hatıra fotoğrafları çekildi.

Haber : Medine PEKTAŞ


Çarşamba 24 ° / 11.7 °
Perşembe 21.5 ° / 11.8 °
Cuma 16 ° / 12 °