Yaşar ÇAKMAK GİRİB toplantısında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

GİRİB 'de, İstanbul Millet Vekili Sn. Hasan TURAN 'ın katılımıyla gerçekleşen kahvaltı programında, Yaşar ÇAKMAK 'da hemşerileriyle birlikte olmaktan memnun olduğunu belirtti.

Gebze 21.01.2023 18:22:00 276 0

Giresun İş Adamı ve Bürokratlar Derneği 'nde, İstanbul Milletvekili  Sn. Hasan TURAN 'ın katılımı ile  gerçekleşen kahvaltı programında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sn. Yaşar ÇAKMAK,  söz aldı.

ÇAKMAK, Konuşmasında "Çok kıymetli milletvekilim, Gebze Belediye Başkanım, Ak Parti İlçe Başkanım, dernekler federasyon başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız başkanlarımız,  dernekler birliği başkanımız, eski Ak Parti ilçe başkanımız, muhtarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, değerli büyüklerim hemşerilerim hepinizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bende bugün bu güzel toplulukta beraber olmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum

Hem GİRİB Başkanımıza bu güzel organizasyonu için hem de 7 yıldır beraber kurduğumuz bu güzel müesseseyi Giresun ‘luların yüz akı olacak şekilde, hiç bir gün bile efendim yere düşürmeden, hatta son 1 yıldır da Giresun ‘da, Ankara ‘da, Bursa ‘da şubeleriyle büyüterek ama yönetimi ile beraber çok güzel hizmetleriyle efendim örnek bir sivil toplum kuruluşu  olarak Giresun ‘luların bir sivil toplum kuruluşu olarak, Gebze de bölgede göğsümüzü kabartan Kemal TOKMAK kardeşime ve yönetimine bur da teşekkür ediyorum. 

Hakkı teslim etmemiz lazım, gerçekten de değerli vekilim, Giresun ‘luların Giresun ‘dan sonra en çok yoğun yaşadığı yer İstanbul, daha sonra da Kocaeli, Bursa var ondan sonra, Kocaeli ’de de Gölcük ‘te, Kandıra’da Giresun ‘lular var ama, en ağırlıklı yaşadığı yer bur da Beylikbağı mahallesi, eskiden Beylikbağı Mahallesi, Darıca Mahallesi, Çayırova Mahallesi, Dilovası Mahallesi gibi birer mahalle idi. Tabi nüfus artıyor, mahallelerin sayısı artıyor, Darıca, Çayıova, Dilovası ilçe oldu. Hiç şüphesiz 9-10 en az mahallesi var, bizim Beylikbağı mahallemizinde aslında, 7 ye çıktı,  Beylikbağı ‘ndan sonra Ulus, Hürriyet, Yavuz Selim, Adem Yavuz, Cumhuriyet, Mimar Sinan Mahallesi en orta bugün sarı camimiz var.  O bölge aşağı yukarı 120 bin nufüsu olan bir bölge. Büyük çoğunluğu da Giresun ‘luların yaşadığı bölge. 6 muhtar da Giresun ’lu.  Bu mahalle huzurun sükunun yaşandığı bir mahalle, büyük çoğunluğu işçi olmasına, maddi imkanlarının, eğitim imkanlarının nispeten kısıtlı olmasına rağmen, suç oranın düşük olduğu, herkesin hısım akraba hemşerilerinin bir arada yaşadığı ama bütün ilçeleri yani, Espiye, Tirebolu, Keşap, Görele, Şebinkarahisar, Alucra bütün hepsinin, hem de 40-50 civarında  köy, ilçe dernekleriyle beraber, bir arada olduğu ve sıkça da bir araya geldiği bölge. 

Mutluyuz, huzurluyuz dernek işlerinde sosyal faaliyetlerde, çok iyi aşamaya geldik. Bu GİRİB ‘imiz 7 yıl içinde bur da, hemen hemen  herkesi ağırladı, daha geçtiğimiz 10 gün içinde Büyük Şehir Belediye Başkanımız Tahir BÜYÜKAKIN  burada misafirimizdi, yine şöyle 60-70 kişilik bir heyete hitap etti. Akademik bir konuşma yaptı, adeta bir üniversite de bir ders dinler gibi, bir saatin üzerinde kendisini dinledik, katılan herkeste son derece memnun oldu. Yine bugün bir benzeri, söz konusu olcak, o yüzden bur da sözlerimi sona erdiriyorum. Sizi bur da efendim ağırlamaktan, misafirlik etmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ayağınıza taş değmesin, rabbim bahtınızı yolunuzu, her daim açık eylesin. Hem TBMM’ de, hem Giresun’da, hem İstanbul’da her daim hemşerilerimin her yere yetişmeye çalışarak, göğsümü kabartıyorsunuz. Allah sizden razı olsun, bu vesileyle bütün arkadaşlar hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum “ diyerek sözlerini bitirdi.

HABER - MEDİNE PEKTAŞ

 


Perşembe 21.5 ° / 11.8 °
Cuma 16 ° / 12 °
Cumartesi 13.9 ° / 10.6 °